Пресконференция преди мача срещу ЦСКА от 24-ия кръг на Първа лига бе дадена от старши треньора на „соколите“ Димитър Димитров – Херо и футболиста Виктор Митев.

Наставникът на Спартак заяви, че остава оптимист за отбора, макар и да има доста проблеми, с които ще се сблъсква до края на шампионата: 

„Притиснати сме до стената във всеки един мач, срещу когото играем и където играем. Да, ЦСКА са хит, лидери са, фаворити са в този мач, но мисля, че ако играем така, както го направихме в последните срещи, имаме своите шансове. В никакъв случай не излизаме като обречени. Мисля, че напрежението е и в двата отбора, и при нас и при тях остава еднакво. Всеки гони своите цели и максимума във всяка една среща.

Досега не съм коментирал съдиите, надявам се всичко да бъде нормално защото в края на краищата се решава нечия съдба, съдбата на определени отбори, на определени футболисти. Така че, надявам се всичко да бъде коректно.

Най-големите ми притеснения, които имам са най-вече в реализирането на гола. Още веднъж  показахме, че това е ахилесовата пета на нашия отбор. Ние играем добре, доминантният отбор сме в повечето срещи, създаваме много положения, но не можем да реализираме усилията на тези футболисти, най-вече с липсата на класа и с липсата на самочувствие пред гола. Това ми е най-големият проблем и това се доказа конкретно в последната среща. Кадрово няма как да го променим. Тези проблеми трябва да се разрешат с наличните футболисти. Мисля, че при тях има психологически проблем по-скоро, не толкова липса на качества. Гледам реакциите на тези футболисти, даже и на тренировка, когато пропуснат такива чисти положения, елементарни по какъв начин реагират. Това ми подсказва, че тези хора са изпаднали в някаква психологическа яма и го преживяват по определен начин.

Напрежението ще си остане при тях, винги го има, но трябва да се опитаме да излезем от него.  Докато имаме теоритични шансове аз оставам оптимист и ще се боря за това нещо. Аз ще съм последният човек, който ще се предаде”.

Попитан какво очаква до края на първенството, Димитров сподели: “Не очаквам до края на първенството да има феърплей, но няма как да го докажа. Знам много неща, но не искам да ги коментирам. Не очаквам и няма да има феърплей, това мога да го гарантирам на 100%“, завърши Димитър Димитров.

На въпрос дали не е странно назначението на варненски съдия на ВАР Красен Георгиев за мача с ЦСКА, Димитров бе категоричен:

”Връщайки лентата назад виждаме, че този съдия е свързан по някакъв начин с последните четири мача на ЦСКА. Без да обвинявам някого в нещо, струва ми се доста странно, съмнително и притеснително”, завърши Димитров.

Футболистът на Спартак Варна, Виктор Митев, изрази надежда, че отборът върви в правилна посока:

„Има израстване на отбора под ръководството на Димитър Димиторв – Херо. Има и промяна в моята игра. Всеки един ден продължаваме да надграждаме. Оптимисти сме, постоянно си говорим и се мотивираме. Наистина има напрежение, но се оптиваме по всякакъв начин да го превъзмогнем“, завърши Митев.

 

Добави коментар

Вашият и-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Приемам Privacy Policy