Старши треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров – Херо сподели впечатленията си след първата контрола на отбора срещу Локомотив (Горна Оряховица), която варненци спечелиха с 2:1. 

Как видяхте двубоя отстрани?

Още не сме сглобили отбора, чакаме още хора. Действително вторият период е на по-сериозното натоварване и се чувства умора, разбира се. Основното беше да не получим контузии и да играят на едно сериозно ниво. Смятам в общи линии, че се получи, въпреки огромните грешки, които имаме в тактически план в едната и в другата фаза.

Колко човека очаквате още да се присъединят към отбора?

Очакваме още двама души в неделя. Имаме подписан договор с португалец, но визовите проблеми са фактор, който не му позволява да дойде. И още един човек на проби може би ще дойде. Така че, очакваме още четирима – петима футболисти.

За какви позиции говорим?

Външен нападател, полузащитник, човек зад нападателя, краен защитник.

Как оценявате подготовката на този етап?

В момента тренировките са по-тежки, по-обемни, футболистите са по-натоварени. Усеща се, че се е натрупала умора у тях, но с наближаването на мача, естетсвено ще бъдат освежени.

Какво се случава с бъдещето на Здравко Димитров? Очаква ли се да се продаде в Турция, има ли разговори между клуб и клуб в тази ситуация?

Нищо официално до този момент няма. Според него (бел. ред. Здравко Димитров) има някакъв интерес, но аз няма как да го пусна, поне докато не набавя футболисти, едва ли ще бъде пуснат.

Подробности във видеото след мача Спартак Варна – Локомотив Горна Оряховица:

 

Добави коментар

Вашият и-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Приемам Privacy Policy