Ръководството на ФК „Спартак” Варна представи Димитър Димитров – Херо, който ще встъпи в длъжността старши треньор на „соколите” официално от 1 януари 2023г. В щаба на специалиста ще останат досегашните треньори, като новото име е това на Георги Чиликов.

Президентът на клуба Павлин Николов разясни, че от август месец тази година Димитров помага и със селекцията, и със своя дългогодишен опит като треньор. „Това го е правил напълно безвъзмездно“, подчерта Николов. „Целта на ФК „Спартак” Варна е да запази мястото си в елита, това е основната задача пред нас“, добави и другият президент в клуба Асен Миланов.

„Причината да дойда във Варна са президентите на „Спартак” Варна. Град като Варна заслужава да има такъв отбор. Силно съм впечатлен от феновете на отбора. Това са причините да бъда тук. Знам, че се хващам в много тежък и  труден момент, реално ние сме на 7т. под чертата за спасение. Обещавам, че ще работя изключително сериозно и отговорно, за да спасим отбора от това състояние, в което се намира. Трудно ще е, но се надявам да успеем”, каза Димитър Димитров – Херо.

„Основната ми цел във Варна е да останем сред най-добрите отбори. Ще ни бъде доста трудно защото и конкурентите ни надграждат селекцията си. Останем ли обаче в елита смятам, че отборът ни ще бъде доста по-различен и ще придобие съвсем друго лице”, сподели Димитров.

Специалистът внесе яснота и около бъдещата селекция в клуба:

„Предпочитам да съобщаваме новини, когато реално имаме такива на 100%”, ще трябва доста сериозна селекция. Наясно съм, че това няма как да стане в един трансферен прозорец особено през зимния. Ще ни трябват футболисти на почти всички позиции. Очаквам „Спартак” да играе по-различен футбол, по-офанзивен, но това отново зависи от потенциала и селекцията, която трябва да направим сега. Очакват се футболисти от вътрешния и от външния пазар, за да се повиши нивото и класата в отбора. Водят се разговори”, добави Димитров.

По отношение на зимната подготовка Димитър Димитров поясни, че първата тренировка ще е на 04.01.2023г. и до 18.01.2023г. остават във Варна. Предстои двуседмичен лагер в Анталия (Турция) от 19.01.2023 до 03.02.2023г., където футболистите ще имат четири контролни срещи, като допълнително ще се уточняват противниците. След завръщането си в морската столица, между 04.02.2023г. и 11.02.2023г., „соколите” ще имат още две проверки срещу ФК „Локомотив” Горна Оряховица и ФК „Добруджа” Добрич.

Първият официален мач през 2023г. е срещу ПФК „Лудогорец” Разград в началото на месец февруари. 

Визитката на Димитър Димитров – Херо е богата. Той е водил националния отбор на България, а на клубно ниво – водещи български клубове, сред които „Левски“, „Лудогорец“, „Литекс“ и „Локомотив“ (Пловдив). Шампион на България е с „Литекс“ (1998 г.), „Левски“ (2000 г.) и „Лудогорец“ (2018 г.). Със „сините“ е и носител на националната купа. В чужбина е работил в Саудитска Арабия, Казахстан и Русия.

 

Добави коментар

Вашият и-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Приемам Privacy Policy