Старши треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров бе доволен от спечелените три точки в мача със Септември София. Варненци се наложиха с 2:0 след попадения на Денис Баланюк (9′) и Ивей Ромееш (90′).

„Още от първия мач сме догонващи и ни липсват точки, това неминуемо дава отражение върху потенциала и качеството на тези футболисти. Бихме премахнали това напрежение ако водим с 2:0 в някой мач, тогава съм сигурен, че качествата на нашите футболисти ще се покажат в цялост. Но, напрежението е огромно. Знаеха, че този мач трябваше на всяка цена да го спечелим. Виждах едно притеснение в нашите футболисти, но това, че показаха характер и дисциплина, този път във фаза защита и не допуснаха даже положения пред нашата врата, доведе до успеха. 

Иван Дичевски си заслужи сам този шанс днес да застане на вратата. Той нямаше и много работа пред своята врата в интерес на истината, но се представи прекрасно и пази стабилно. 

Бях сигурен, че ще спечелим този мач, но ни предстоят още много битки. Тези битки ще трябва да ги вземем не с красива игра, защото досега играехме много красиви мачове, но точките ги нямахме. Оттук нататък дори и с грозни мачове трябва да спечелим точки“, завърши наставникът на „соколите“. 

Добави коментар

Вашият и-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Приемам Privacy Policy