Димитър Димитров – Херо изрази съжаление, че въпреки победата на Спартак Варна над Септември София с 1:0 отборът му изпада от групата на майсторите: 

„Изпадат двата отбора, които единствено от тази група играха честен футбол. За голямо съжаление в България всичко е така – обърнато с главата надолу. Двата отбора, които играха феърплей, изпадат. За съжаление в България, за да останеш и да спечелиш нещо, трябва да играеш футбол с нечестни средства. Това се доказа още веднъж. Нашият отбор не е загубил мач в плейофната група. Доказа, че има своите качества и възможности, но не влезе в схеми и за това изпада“.

„Може би стартът беше най-големият проблем. До 10-ия кръг този отбор имаше една точка. Вината трябва да търсим в себе си. В много срещи бяхме доминантни и не успяхме да вкараме. Играхме честен футбол. Не се срамувам от отбора, който направихме последните пет месеца. С изключение на мача с Берое, футболистите играха добър футбол. Искахме да завършим с победа, за да защитим нашата чест и честта на клуба. Направихме го. Това бе последният ми мач за Спартак във Варна и изобщо. Договорът ми изтича и не съм получил предложение за нов, но и да бях получил, нямаше да приема. Не приемам начина, по който се управлява клуба и не съм съгласен с някои неща. Имаше хора в управата, които не искаха Спартак да се спаси, но не искам да навлизам в подробности. Още, когато дойдох, имаше бойкотиране. Спартак обаче има чудесен спонсор в лицето на Павлин Николов и ако запази този отбор, ще мине като валяк в Б група и ще се завърне в елита. Ние изпаднахме, защото не влизахме в схеми и играхме честно. Искахме да победим и в последния си мач заради честта на клуба. Двата отбора, които играха феърплей, изпаднаха. Но в България е така“, каза наставникът на „соколите“ Димитър Димитров. 

Добави коментар

Вашият и-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Приемам Privacy Policy