Наставникът на Спартак (Варна) Димитър Димитров коментира двубоя след загубата на своя тим от Арда с 0:2. Като основна причина за неуспеха специалистът посочи дадения червен картон за нарушението на Александър Цветков над Тунгара, след който варненци останаха с 10 души на терена.

“Смятам, че загубихме мача, когато получихме червения картон. При численото неравенство нашият отбор отстъпваше игрово. Беше въпрос на време да вкарат. Заслужен успех на отбора на Арда. Ако бяхме с 11 човека, запазвахме нашите шансове, защото при този резултат Арда щеше да се отвори и щяхме да имаме пространства ние. Червеният картон ни принуди да променим позиционирането и начина ни на игра. Така Арда имаше тотално преимущество.

Иван Йорданов беше болен и затова игра само 20-30 минути, другите също имаха проблеми, затова трябваше да направим принудителни смени. При нас на определени позиции липсва баланс, конкуренция и качество. Това са футболистите обаче, с които трябва да изиграем шампионата. Трябва да излизаме максимално концентрирани.

Следващият ни мач е задължителен, защото виждате нашите конкуренти вземат изненадващи точки на чужди терени, което е зле за нашия отбор. 

Тази повиквателна е атестат за качествата на Иван. Много отговорно момче, ако мога да му помогна, ще съм радостен, но заслугата е изцяло на него”, заяви Димитър Димитров – Херо.

Добави коментар

Вашият и-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Приемам Privacy Policy