Соколите отстраниха Локомотив (София) в осминафинален двубой в столицата. Отборът, воден от Васил Петров се наложи с 4:1 след изпълнение на дузпи. Редовното време и продълженията завършиха без отбелязан гол. При дузпите за Спартак реализираха Александър Цветков, Виктор Митев, Атанас Зехиров и Ахмед Ахмедов. Вратарят Георги Георгиев улови първите две дузпи, изпълнени от Красимир Станоев и Симеон Мечев. Това е трета победа в историята за Спартак като гост срещу Локомотив (София).
Соколите започнаха по-активно срещата, която се проведе при много силен вятър и снеговалеж. Във 2-ата минута Мехмед Сабри нахлу отдясно в наказателното поле на домакините и центрира опасно по земя, но никой негов съотборник не успя да засече. Руменов на 2 пъти стреля в аут. В 29-ата минута Мехмед Сабри центрира към накзателното поле, Ахмедов игра с топката, но тя излезе в аут.
През втората част Мечев отправи слаб далечен удар в ръцете на Георгиев. За варненци добра атака разгърнаха Ахмедов и Руменов, който центрира към Нзи, чиито удар бе блокиран. Ивайло Найденов отправи опасен удар извън наказателното поле, а Георгиев се разтегна, за да спаси. В 70-а мин Бруно Франко нанесе удар отдалеч и отново Георгиев парира. В 75-а мин Ахмедов стреля с глава от трудна ситуация след дълго центриране на Руменов, но топката бе блокирана от бранител. В 88-а мин Мариянов стреля отдалеч, но бранител игра с топката и тя излезе в корнер. В 90-ата мин Митков с глава уцели градата с параболичен удар.
В продълженията соколите създадоха няколко опасности. В 100-ата мин домакините получиха пряк свободен удар, но шутът на Франса намери стената. Соколите организираха добри бързи атаки. В 106-а мин Митев направи поредния си пробив и центрира, но Руменов не стигна до топката. Малко след това Сабри се отличи с остър пробив, но пасът му в наказателното поле бе пресечен. В 111-а мин и Вили Боев навлезе остро отляво в наказателното поле и насочи топката успоредно на голлинията, но тя не стигна до Ахмедов. След това Мариянов опита далечен удар, но топката излезе в аут. В 116-а мин Зехиров влезе в наказателното поле и стреля, но ударът му бе париран от бранител.
Така се стигна до изпълненията на дузпи, Александър Цветков отбеляза, а вратарят Георги Георгиев блокира удара на Красимир Станоев. Виктор Митев също вкара, а Георгиев отново се намеси успешно срещу Симеон Мечев. Атанас Зехиров направи 0:3, а Димитър Митков 1:3 преди Ахмед Ахмедов да оформи крайното 1:4.

Добави коментар

Вашият и-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Приемам Privacy Policy