1. Честита награда „Отбор на Варна“. За трета поредна година сте номер едно в града, след като за пети пореден път сте и шампиони на страната. Как се чувствате?

Благодаря! Чувството да получиш всеки един приз винаги е донякъде различно. Разбира се, че всички, благодарение на които това е факт, са щастливи. Това е една оценка за положения труд и усилия на играчи, хора, които ни подкрепят, спонсори и близки. Благодарим на организаторите за признанието и вниманието, с което ни удостояват.

2. Можем ли да обобщим резултатите от годината за МФК Спартак? Как я оценявате?

2020 беше сложна и трудна година за целия свят, което неминуемо нанесе щети и в спорта. Пандемията спря плажния футбол в световен мащаб през няколко от най-натоварените от към събития месеци. Това наложи и преместването на турнири като Шампионската лига и ред други. Наруши се тренировъчния процес, стана трудно да се търси финансиране и ред други неща.
За наше щастие, тук в България, благодарение на безупречната организация от страна на Комисията по плажен футбол, успяхме да проведем едно пълноценно първенство с редовен сезон и финален етап. Спартак за трета година не допусна поражение, както в редовния, така и във финалния турнир и както и вие казахте, за пета поредна и общо девета година, спечелихме мисля заслужено титлата на страната. За съжаление, не успяхме да организираме участието на тима ни в Шампионската лига, по ред причини, главно от финансов аспект.
Оценявам я, като поредната, в която плажния футбол ни достави невероятно удоволствие, изживяхме страхотни моменти и заедно с целия колектив се насладихме на емоцията от спорта.

3. На какво отдавате успехите и постиженията на клуба в национален и международен аспект?
Най-важната е отдадеността на играчите, тяхната упоритост и воля за работа и тренировки. За нас думата успех се крие само в едно нещо и то е да положим максимум усилия в това да подобряваме нивото си. Както в максимата: „Каквото засееш, това ще пожънеш!“, ние искаме и се стараем да се подготвяме за състезания и турнири по най-добрия начин, а ако на тях покажем до къде сме се развили, може да има и позитивни резултати.

4. Какво прави отборът в настоящия момент? Кога планирате да започнете подготовка за новия сезон?

След края на сезона, ние продължихме тренировъчен процес, климатичните условия го позволяваха. В момента нямаме общи занимания, но играчите подържат форма индивидуално. Планираме веднага след празниците, 5 или 6 януари да стартираме целенасочена подготовка за 2021 година.

5. Какви са очакванията за 2021 година? Какво предстои пред тима?

Глобално се надявам да се намери най-краткия път към нормализирането на обстановката в света и България. Да се завърнем до максимално близки форми на живот от преди пандемията. Спортът ще е подчинен на това и като организация и като календар. Главната ни задача е да успеем да набавим нужните средства и участваме на Шампионската лига. През 2018 завършихме на 12-то място в Европа, година по късно, отново бяхме в топ 16 на континента. Това е мястото, където реализираш в най-голяма степен всичкия труд, който полагаш. Така, че се надявам да намерим финансиране и подготвим максимално за този турнир. Надяваме се, че в страната ще може да има състезания и ще изживеем поредно лято със срещи с приятели от другите отбори в страната. Иска ми се да сме оставили трудното в 2020 и новата година да е ново начало за всички.

6. Благодарим Ви!
И аз благодаря и използвам възможността да пожелая на всички привърженици на Спартак на първо място здраве и нека през 2021 да имат много незабравими моменти и поводи за радост с любимия отбор!

Добави коментар

Вашият и-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Приемам Privacy Policy