Интервю със Старши треньора на ФК “Спартак” Варна – Васил Петров за мача срещу ФК “Черноморец” Балчик

1. Здравейте, отбора на Спартак Варна отпадна за Аматьорската купа, след драматичен развой при изпълнение на дузпи, от отбора на Черноморец Балчик. Каква е причината, за да се стигне до това развитие на двубоя?
– Здравейте! Разбира се, вината за отпадането ни си е изцяло в нас. Ние не бягаме от отговорност, загубата си е загуба. Никой не обича да губи. Създадохме много чисти положения, ударихме и греда, но не успяхме да реализираме попадение, в края на мача можеше и да загубим. Истината е, че те излязоха по-мобилизирани и с по-голямо желание за победа. Ще анализираме грешките и ще се опитваме да ги изчистим.

2. Труден съперник се оказа отбора на Черноморец Балчик. С какво най-много ви затрудни в мача?
– Поздравявам отбора на Балчик за успеха. Както казах те играха с по-голямо желание за победата и заслужено продължават напред, основното с което ни превъзхождаха.

3. Определено се водеше доста мъжка и твърда битка на терена. Имате ли контузени играчи след тази среща?
– Това е най-важното, че нямаме контузени след този мач. Важните мачове предстоят и ние ще се концентрираме в тях , защото от тях зависи и постигането на целта ни.

4. Предстои ви двубой от първенството в неделя, ще успеете ли да възстановите физически и психически момчетата?
– Няма от какво да ги възстановявам. Ние сме достатъчно силни психически. Отбори губят с по 8 гола на полуфинал в шампионска лига и продължават. Продължаваме да следваме целта си, а именно Б група. Мястото ни е сред професионалистите. Това, което е важно е да се подготвим максимално добре и да се концентрираме за този мач.

5. Дори и след загубата бяхте аплодирани от публика и феновете на отбора. Как се чувствате от този факт?
– Аз благодаря на феновете за предаността им. Те са с нас истински. Имаме уникална публика, която ни помага много!

6. Благодарим ви и пожелаваме много бъдещи успехи!
– Благодаря ви!

Добави коментар

Вашият и-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Приемам Privacy Policy