Варненското дерби, което бе от 15-ия кръг на efebt Лига, завърши 0:0 на стадион „Спартак“. След срещата между „Спартак“ и „Черно море“ своето мнение изказаха и двамата старши треньори – Тодор Киселичков и Илиан Илиев. 

Треньорът на „Спартак“ Варна, Тодор Киселичков преди всичко благодари на хората, дошли на стадиона, за да ги подкрепят. „Публиката на „Спартак“ е нашият не 12-ти, а 18-ти играч. Атмосферата беше изключително футболна, великолепна. Агитката на „Черно море“ също допринесе за това да стане едно истинско зрелище. За нас мачът можеше да се развие по различен начин, може би имахме най-чистото положение в срещата, но не успяхме да спечелим победа. Равният резултат по-скоро като точка е добре, добре е, че не сме изгубили мача. Аз лично исках точките да са три. Искрено се надявах да победим в днешния двубой, но в края на краищата срещу нас има съпротива, не успяхме, ще работим, гледаме напред. Черно море от дълъг период практикува точно този футбол, с контрол върху топката, с флангови атаки, бързо сменяне на посоки на разиграване. Опитахме се да се нагласим върху тяхната игра и на базата на това нещо да искаме и ние да имаме шансове“, заяви наставникът на „соколите“ Тодор Киселичков след срещата. 

Старши треньорт на „Черно море“, Илиан Илиев не бе доволен след това равенство. „Както видяхте „Спартак“ през последните седмици и месеци се прибраха и тази затворена игра, която предложиха, ние бяхме подготвени за нея. В първото полувреме имахме няколко ситуации, в които с малко по-голямо спокойствие можеше да се отбележи гол. Оттам щеше да се отвори мачът със сигурност. „Спартак“ игра така, че да спечели точка и успя. Ние направихме почти всичко, изключая голът, просто не успяхме“, добави Илиан Илиев. По отношение на атмосферата на стадион „Спартак“, Илиев каза още, че и двете агитки са се държали добре.

„Единствено съжалявам, че не успяхме да зарадваме дошлите по трибуните наши фенове с победата“, завърши наставникът на „Черно море“.

 

Добави коментар

Вашият и-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Приемам Privacy Policy