Футболистите на „Спартак” Варна проведоха първата си тренировка за 2022-ра година на клубния стадион този следобед. Заниманието бе проследено от ръководството и феновете на клуба. Старши треньорът Васил Петров съобщи, че стартира годината без контузени футболисти. Всички започват подготовка с изключение на Мартин Василев, който ще се присъедини по-късно в подготовката на отбора.

Другите две нови попълнения в клуба, Веселин Любомиров и Георги Чукалов, започнаха днес тренировки със „Спартак”.

„Силни футболисти са и двамата са много добри на своите позиции. За Веско Любомиров имаше сериозен интерес и от други отбори в страната, а Георги Чукалов се раздели с „Лудогорец” II и така успяхме да ги привлечем при нас”, каза Петров. Старши треньорът на „соколите” изрази добри впечатления от качествата им на терена и надеждата, че ще се адаптират бързо към стила на игра в „Спартак”.
Георги Божилов, Александър Стефанов и Николай Василев са имената, които вече не са част от „Спартак” Варна.

Предстои зимен подготвителен лагер на тима в турския курорт Анталия. Футболистите заминават на 16-ти януари и ще останат там до края на месеца, потвърди Васил Петров.

Вече са ясни три от четирите контролни срещи, които „соколите” ще изиграят в Анталия.
Потвърдените срещи са със сръбските елитни тимове ФК „Раднички” Ниш и ФК „Раднички 1923” Каргуевац , както и северномакедонския ФК „Гьорче Петров” Скопие. Предвидена е и четвърта контрола с казхстанския „Туран“.

19.01. – ФК “Туран” Белек, Казахстан;
22.01. – ФК “Македония – Гьорче Петров”, РСМ
26.01. – ФК “Раднички 1923” Крагуевац, Сърбия;
29.01. – ФК “Раднички” Ниш, Сърбия.

Добави коментар

Вашият и-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Приемам Privacy Policy