Ветераните на Спартак се събраха на скромно тържество, за да изпратят календарната 2022 година. Събитието бе организирано от ветераните на Спартак и ФК “Спартак” Варна.

Пламен Трендафилов, Пламен Казаков и Красимир Зафиров

Вечерта премина под знака на представяне на автобиографичната книга “Футболът не е само спорт: Футболът е моят живот“ на Красимир Зафиров, най-успешния вратар на „соколите“. Автор на четивото е журналистът Пламен Трендафилов, с помощта на потомствения спартаклия Чавдар Карачобанов.

Красимир Зафиров, който е избиран два пъти за вратар №1 в България през 1984 и 1986 година е едно от славните имена в клубната история на Спартак. Той е част от най-успешното поколение на “соколите”, което в периода 1982-1984 година завършва на трето място в първенството, играе финал за Купата на България и стига до втория кръг на КНК, където среща Манчестър Юнайтед. Спартак Варна остава единствения български клуб, играл официални мачове с Манчестър Юнайтед.

Събитието бе уважено от бивши играчи на „соколите“, сред които Бисер Димитров, Кирчо Киряков, Енчо Недев, Иван Петров, Пламен Казаков, Георги Мирчев, Божидар Ставрев, Пламен Михов, Благой Калфов, Йордан Владимиров, Георги Арнаудов, Стефан Симеонов, Иван Тодоров, Иван Чиликов, Свилен Аврамов, Антон Вълчанов,Бойко Косев и Мирослав Коларов.

Освен представянето на автобиографичната книга на Красимир Зафиров, настоящият треньор на ветераните Пламен Казаков припомни за постиженията им през тази календарна година, а именно – трето място в държавното първенство при ветераните и спечеления турнир в памет на Георги Димитров – Червения.

Припомняме, че преди дни “соколите” – ветерани получиха като подарък екипировка, която им връчи лично кметът на варненския район “Младост” Христо Христов.

 

Добави коментар

Вашият и-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Приемам Privacy Policy